Dantian - kiinalaisen lääketieteen keskus

Tuina-terapiakoulutuksen tiedot

Kiinalaisen lääketieteen manuaaliterapian eli Tuina-terapian koulutus Helsingissä
Dantian järjestää keväällä Tuina-terapiakoulutuksen peruskurssin Helsingissä.  
Opintokonaisuus alkaa avoimella tutustumisviikonlopulla, jonka jälkeen on mahdollista hakea pienryhmäopetuksena toteutettavaan Tuina-terapiakoulutukseen. Varsinaiseen Tuina-opetukseen osallistujat valitaan haastattelun ja hakemusten perusteella. Opetus alkaa I-tason kurssilla, jonka jälkeen on edelleen mahdollista jatkaa syventäville kursseille (I- ja II-tasot). I-taso (lähtötaso) sopii myös niille, jotka haluavat opetella Tuinaa lähinnä kotitarpeisiin. Dantianin Tuina-terapiakoulutuksen III-tason syventävä osuus opiskellaan Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian sairaalassa Pekingissä.

HELSINKI  9.9. 2012  Tutustuminen Tuina-terapiakoulutukseen

Ohjelma: Tuinaterapian, koulutuksen ja kouluttajien esittely (paikalla Jari) sekä johdanto Tuinanperusteisiin. Ohjelman ohesa mahdollisuus myös Tuina-terapiahoitoon +25€. Hinta: 60€ (sis. alv.). Ilmoittautuminen: 15.8. mennessä, yhteystiedot sivun alapalkissa. Aikataulu: La klo 12 - su klo 17. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ohjelma ja saapumisohjeet kurssipaikkaan. Lisätiedot: Jarilta, tel: +35844 268 8966. Muuta: Pitkämatkalaisia avustetaan majoituksen järjestämisessä.

Tuina-terapiakoulutuksen I-taso (lähtötaso), Helsinki

29.-30.09. Tuina-terapia - Tuina-terapian perustekniikat ja niiden soveltaminen.
12.-14.10. Kiinalainen lääketiede -  Qi, Veri, meridiaanit ja akupunktiopisteet, Zang-Fu, sekä moxibustio ja kuivakuppaus.
03.-04.11. Tuina-terapiaTuina-terapian perustekniikat ja niiden soveltaminen.
24.-25.11. Tuina-terapiaTuina-terapian perustekniikat ja niiden soveltaminen.

Aika ja paikka: klo 10.00-18.00. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Mikäli jokin ajankohdista ei käy, voi poissaolon korvata myöhemmässä ryhmässä. Opintojen laajuus: 5 op - josta lähiopetusta 9 koulutuspäivää, 3 op (81 h). Sisältö: katso. Opintomaksu: 880€/ 800€ sis. alv 23% (alempi hinta, jos opiskelijalla on suoritettuna kiinalaisen lääketieteen korvaavat opinnot, kysy lisää järjestäjältä). Koulutusmaksu maksetaan useammassa erässä koulutuksen etenemisen myötä. Pidemmästä maksuaikataulusta on mahdollista neuvotella tarvittaessa. Maksu ei sisällä täyshoitomaksuja tai aterioita. Hakeminen: hakuohjeet. Voit halutessasi ilmoittautua sähköpostilistalle (osoite alapalkissa). Muuta: Koulutus toteutetaan pienryhmäopetuksena (max 6-8 opiskelijaa). Osallistuminen edellyttää tutustumisviikonloppuun osallistumista. Lisätiedot: Jarilta, tel: +35844 268 8966.

Tuina-terapiakoulutuksen II-taso  

II. taso sisältää kaksitoista opetuspäivää, joista neljä klinikka päivää.

Tuina-terapia -Ashi-pisteet, Tuina-terapian vaativammat erityistekniikat ja niiden soveltaminen (6 opetuspäivää).
Kiinalainen lääketiede - Zang-Fu sisäelinteoria- ja tautioppi, sekä akupunktiopisteet (2 opetuspäivää)..
Klinikka päivät Lisäksi jaksoon kuuluu neljä (4) päivää ohjattua Tuina-tekniikoiden harjoittelua Dantian-klinikalla Turussa. Harjoittelu on mahdollista suorittaa myös opiskelijan omalla klinikalla.

Opintojen laajuus: 6 op - josta lähiopetusta 4 op (108 h). Sisältö: katso. Opintomaksu: 650€ / 550€ sis. alv 23% (alempi hinta, jos opiskelijalla on kiinalaisen lääketieteen korvaavat opinnot). Koulutusmaksu maksetaan useammassa erässä koulutuksen etenemisen myötä. Maksu ei sisällä täyshoitomaksuja tai aterioita. HUOM! 2012 aloittaneille eri hinta, joka ilmoitetaan myöhemmin.

Tuina-terapiakoulutuksen III-taso

Koulutuksen kolmas osa aloittetaan kun kiinnostuneita, II-tason suorittaneita on riittävästi.
Koulutus jakautuu intensiiviseen noin 1,5 viikon mittaiseen Suomen osioon ja 2 viikon opiskeluun Kiinassa.

Kolmannen jakson syventävä, kahden viikon osuus toteutetaan China Beijing International Acupuncture Training Centerissä ja Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen sairaalan Tuina-Klinikkalla sekä mahdollisesti muiden yhteistyö sairaaloiden Tuina-klinikoilla Pekingissä. Kolmannen tason opettajana toimii professori Fang Cunzhong ja sen kääntää englanniksi kiinalaisen lääketieteen lääkäri ja asiantuntijatulkki Wang Yue.

Kolmannen tason laajuus: 7 op - josta lähiopetusta 4,5 op (61+60 h). HUOM! Kolmannelta tasolta voi suorittaa myös vain Suomen osuuden jollei pääse Kiinaan. Sisältö: katso. Opintomaksut: noin. 700 € sis. alv 23% + 4800 RMB (Maksu ei sisällä täyshoitomaksuja, aterioita eikä  Kiinan matkaa. Kiinan hintaan tulee tarkistus vuonna 2011, Suomen osuuden tarkka hinta riippuu opiskelijamäärästä).


OIKEUS MUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN

Tuina-terapiakoulutuksen opettajat

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Jari Siipola on opiskellut Tuinaa Guang An Menin sairaalassa vuonna 2003 ja Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian sairaalassa prof. Fangin johdolla useita kertoja vuosina 2004-2011. Hän vieraili Kiinassa ensikerran Qigongin merkeissä vuonna 1991 ja aloitti kiinalaisen lääketieteen opiskelun 1996. Nykyisin hän toimii Tuina- ja akupunktioterapeuttina ja opettaa TaiJi-Qigongia sekä kiinalaisia itsehoitomenetelmiä. Jari vastaa tasojen yksi ja kaksi opetuksesta.

Prof. Fang Cunzhong on toiminut Tuina-lääkärinä 35 vuotta. Hän on myös länsimaisen lääketieteen lääkäri, kirurgi ja ortopedi. Fang Cunzhong on opettanut Tuinaa lääkäreille ja terapeuteille useita vuosia Kiinan ohella Japanissa, Singaporessa ja Saudi-Arabiassa sekä Euroopassa, mm. Norjassa ja Sveitsissä. Hän työskentelee Kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian sairaalan Tuina-osaston johtavana lääkärinä. Fang Cunzhong vastaa kolmannen tason opetuksesta.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu hakulomakkeella jonka saa tutustumistilaisuudessa. Hakijoille ilmoitetaan ratkaisusta, jonka jäleen koulutuspaikka vahvistetaan maksamalla ennakkomaksuna 150 euroa. Maksu hyvitetään viimeisen kurssiviikonlopun hinnasta ja sitä ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen ilman pätevää inhimillistä syytä. Sairastapauksissa tarvitaan lääkärintodistus. Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Aiempien opintojen korvaavuus ja hyväksiluettavuus
Mikäli opiskelijalla jo on hyväksytysti suoritettu laaja kiinalaisen lääketieteen koulutus, niin voi hän hakea korvaavuutta "kiinalaisen lääketieteen"" -osiosta. Tällöin tulee toimittaa todistusjäljennökset opinnoista, mieluiten niin, että todistuksessa ilmenee arvostelutaso, ei pelkkä tieto koulutuksen suorittamisesta. Koulutus suositellaan kuitenkin käytäväksi kokonaan. Mahdolliset aiemmat Tuina-kurssit eivät käy korvaaviksi opinnoiksi, koska eri perimyslinjoissa on suuria eroja. 


jari_qiball
fang on work
kiinan perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemian tuinaklinikkatuina for child
 © Jari Siipola  Gsm: +358 044 268 8966, e-mail: jari.siipola(at)gmail.com  ©